Brokułowy krem
2015-03-09 09:48:02(ost. akt: 2015-03-09 09:49:28)
Zupa krem z brokułów- prosta, szybka w przygotowaniu, najlepsza na wiosnę.
Składniki: 1 duży brokuł, 2 średnie ziemniaki,1 łyżka masła, 1 litr bulionu warzywnego, 2 ząbki czosnku, 100 ml śmietanki, gałka muszkatołowa, sól, pieprz
Brokuły umyć, podzielić na różyczki. Ogonki obrać i pokroić na plasterki. Czosnek posiekać i udusić na tłuszczu razem z ogonkami brokuła. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu, gotować, dodać warzywa z patelni. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać różyczki. Gotować do miękkości. Wyjąć z zupy kilka różyczek, pozostałe zmiksować w rosole. Dodać śmietanę i doprawić gałką muszkatołową, solą, pieprzem. Podawać z różyczkami brokułów.
Do potrawy można dodać ser pleśniowy gorgonzola lub lazur, który nada zupie bardziej wyrazistego i niezwykłego smaku.
Brokuły umyć, podzielić na różyczki. Ogonki obrać i pokroić na plasterki. Czosnek posiekać i udusić na tłuszczu razem z ogonkami brokuła. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu, gotować, dodać warzywa z patelni. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać różyczki. Gotować do miękkości. Wyjąć z zupy kilka różyczek, pozostałe zmiksować w rosole. Dodać śmietanę i doprawić gałką muszkatołową, solą, pieprzem. Podawać z różyczkami brokułów.
Do potrawy można dodać ser pleśniowy gorgonzola lub lazur, który nada zupie bardziej wyrazistego i niezwykłego smaku.
Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się informacją:
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: neli
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez