Potrawka z serduszek drobiowych

2015-03-10 14:11:43(ost. akt: 2015-03-10 14:13:22)

Autor zdjęcia: Nadesłane

To wyborny przysmak na obiad lub ciepłą kolację.
Składniki: 70dag serduszek drobiowych, marchew, pietruszka,1 cebula, średnia cukinia, 3 ząbki czosnku, 100ml wytrawnego białego wina, 100ml śmietanki, 1 łyżka musztardy delikatesowej, ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki, szczypior,majeranek, olej, sól, biały pieprz

Serduszka oczyścić, dokładnie umyć, zalać zimną wodą, dodać marchew, pietruszkę i gotować ok. 20 minut. Wyjąć łyżką cedzakową. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i cukinię, rozdrobnione ząbki czosnku. Następnie dodać serca, wino, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, smażyć. Gdy wino odparuje dodać pokrojone w plastry warzywa, podlać wywarem z gotowania serduszek, przyprawić solą, przykryć i dusić do miękkości.

Musztardę połączyć ze śmietaną, zahartować odrobiną wywaru, dodać do potrawki, przyprawić do smaku. Odstawić z ognia, dodać natkę, posypać szczypiorkiem.Podawać z dowolną kaszą ugotowaną na sypko, ryżem lub ziemniakami.


Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste.  Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się  informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie.   Pomogę: Igor Hrywna

Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: neli

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5