Wiosenna pasta twarogowa

2015-04-07 15:49:26(ost. akt: 2015-04-07 15:49:53)

Autor zdjęcia: Aniela Hnatyszyn

Wraz z porami roku zmieniają się nasze kulinarne preferencje. Co smakuje wiosną? Są to przede wszystkim dania lekkostrawne, przyrządzane z dużą ilością nowalijek; cały bukiet wiosennych sałatek, gorące przystawki i zupy z młodych buraków, ziemniaków czy szparagów.
Składniki: 20 dag półtłustego twarogu, 1 ogórek, 1 ząbek czosnku, 1 pęczek szczypiorku, 1/2 szklanki posiekanej rzeżuchy, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, 1 łyżka posiekane kolendry, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól, pieprz

Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na połowę, wydrążyć pestki, miąższ pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać, posiekać. Twaróg rozgnieść widelcem, starannie wymieszać z ogórkiem i świeżymi ziołami. Pastę doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podawać do pieczywa.

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste.  Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się  informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie.   Pomogę: Igor Hrywna

Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: neli

Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. adler #1707577 | 176.221.*.* 7 kwi 2015 19:32

    główna wiadomość dotycząca mieszkańców Braniewa"D haha

    odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (1)

    2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5