Grillowane roladki z bakłażana i sera feta

2015-05-05 11:14:27(ost. akt: 2015-05-05 11:25:33)

Autor zdjęcia: Aniela Hnatyszyn

Czas na letnie grillowanie.......warto przygotować roladki z bakłażana
Składniki: 1 średni bakłażan, 2 mięsiste pomidory, opakowanie sera feta, 2 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, zioła prowansalskie, sól, pieprz, sok z cytryny

Bakłażany pokroić wzdłuż na plastry grubości 5 mm, posypać solą z obu stron i zostawić na 15 minut, aby odsączyć gorzkawy sok. Następnie opłukać, osuszyć i posmarować oliwą wymieszaną z roztartym czosnkiem. Opiekać na średnio gorącym grillu ok. 2 minut. Zdjąć z grilla, na każdy plaster położyć kawałek pomidora i fety, przyprawić ziołami, solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, zwinąć w roladę i zabezpieczyć wykałaczką. Grillować, aż się zrumienią.

Zamiast sera feta można użyć mozzarellę.

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste.  Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się  informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie.   Pomogę: Igor Hrywna

Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: neli

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5