Carpaccio z mozzarelli i pomidorów

2015-05-29 13:27:14(ost. akt: 2015-05-29 13:27:55)

Autor zdjęcia: Aniela Hnatyszyn

Danie pachnące bazylią. Proste, a zarazem jakie smaczne!
Składniki: 2 pomidory, mozzarella z zalewy, listki bazylii, oliwa ziołowa, sól, pieprz

Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w cienkie plastry. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na plastry.
Na półmisku układać naprzemiennie- pomidory, liść bazylii, mozzarellę. Każdą warstwę polać oliwą ziołową, posypać solą, pieprzem. Smacznego!

Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste.  Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: Podziel się  informacją:

">kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie.   Pomogę: Igor Hrywna

Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: neli

2001-2024 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 5