Sobota, 26 września 2020. Imieniny Cypriana, Justyny, Łucji

Podziel się:

Podziel się:

Jajka w chrupiących kokilkach

Doskonała przekąska na przyjęciu organizowanym w ogrodzie.

Składniki: 4 bułki, 1 łyżka masła, 10 dag kiełbasy np. śląskiej, 2 łyżki groszku z puszki, 4 jajka, sól, pieprz, szczypior
Z bułek ściąć wierzchy, wydrążyć środki, wysmarować wewnątrz masłem. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w plastry, wyłożyć nimi bułki. Do każdej bułki wsypać groszek, wbić po jednym jajku, posypać solą i pieprzem, szczypiorkiem, przykryć odciętym wierzchem. Grzanki włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekać przez 10 minut.
Grzanki znakomicie smakują z filiżanką bulionu.
Artykuł został umieszczony przez naszego użytkownika na jego profilu: neli oraz opublikowany na portalu Braniewo: Jajka w chrupiących kokilkach
Oceń artykuł:

(0)